Taliansko - Castelforte 2018

Matúš Bartko  |  31 Aug 2018
Taliansko - Castelforte 2018 – FS Lipovec

13.7.2018 sa v krásnom a slnečnom Talianskom Castelforte, odštartoval 29. ročník folklórneho festivalu „Festival delle Tre Torri“. Program bol bohatý a okrem slovenského súboru sme tam pódium zdieľali spoločne s folklóristami z Poľska, Argentíny, Srbska a domáceho Talianska. Počas celého festivalu sme mali možnosť zažiť taliansku kultúru, kuchyňu, zúčastnili sme sa talianskej svätej omše, predviedli našu kultúru na sprievode mestom, zavítali sme k moru a v neposlednom rade sme okúsili ich obľúbenú poobednú siestu. Samotné vystúpenia sa konali vo večerných hodinách, kde sme si folklór všetci užívali priamo pod hviezdami. No a ako to k zájazdu patrí, tak po každom vystúpení sa rozbehla samotná zábava, kde sa opäť potvrdilo že folklór SPÁJA  ľudí, či už doma alebo niekde  v zahraničí :) 

Tohto zájazdu sme sa mohli zúčastniť aj vďaka nemalej finančnej podpore mesta Vranov nad Topľou. Mesto tiež podporilo aj Detský folklórny súbor Lipovček, ktorý sa zúčastnil festivalu na Morave v mestečku Bojkovice. 

Touto cestou ďakujeme mestu Vranov nad Topľou, že nám vytvára skvelé podmienky na prácu. Vďaka mestu sa môžete zdokonaľovať a reprezentovať nielen Vranov, ale aj Slovenskú republiku


Odkaz na album http://fslipovec.sk/album/taliansko